Airco’s

Voor elke ruimte de juiste airco

Home » Airco’s

Airco modellen

Airco Techniek Noord geeft u graag advies welk type airco het beste bij uw situatie past. Gaat het om het verwarmen of verkoelen van 1 ruimte, dan kunt u het beste kiezen voor een single-split unit als wandmodel. Voor het verwarmen en verkoelen van meerdere ruimtes in uw huis of bedrijfspand is het multi-split systeem ontworpen waarop u meerdere wandmodellen of plafondmodellen kunt aansluiten op slechts één buitenunit. U kunt ook kiezen voor kanaalairconditioning.

Deze systemen zijn in de eerste plaats bedoeld voor verkoeling, maar kunnen ook zorgen voor verwarming, bevochtiging, ontvochtiging en voor luchtzuivering.

Airco wandmodel

Airco Wandmodel

Een enkelvoudig wandmodel airco met één binnenunit noemen we een single-split unit. Een wandmodel wordt hoog tegen de muur geïnstalleerd en kan door het design gemakkelijk worden opgenomen in ieder interieur. Deze single-split unit is dankzij de snelle en eenvoudige installatie het meest voorkomende klimaatsysteem. Wand Airconditioning Systemen hebben onafhankelijk van elkaar instelbare airco units aangesloten op één buitensysteem. Iedere airco unit is gemakkelijk te bedienen middels een infrarood afstandsbediening. Alle systemen hebben een swing-mode (automatisch bewegende luchtkleppen). Sommige typen werken zelfs met modulatie, ofwel inverter techniek. Hierdoor dalen de toerentallen van ventilator en compressor. Het resultaat: minder energieverbruik en minder geluid. Daarnaast zijn er de multi-split Inverter typen met één buiten deel en meerdere binnen units.

Airco plafondonderbouwmodel

Airco plafondmodel

Deze unit is vergelijkbaar met het wandmodel, alleen wordt deze niet aan de wand maar aan het plafond bevestigd. Vandaar dat deze unit ook wel een plafond onderbouw binnenunit genoemd wordt. Meestal wordt deze oplossing geboden voor ruimtes waar geen verlaagd plafond aanwezig is. Ideaal in het geval bij een vals plafond, op voorwaarde dat het plafond de totale constructie kan dragen.

Airco cassettemodel

Airco Cassettemodel

Een cassettemodel airco kan perfect weggewerkt worden in een systeemplafond. Slechts het paneel voor toevoer en retour lucht is dan zichtbaar. De airco is hierdoor vrijwel onzichtbaar in het interieur. Het cassettemodel treft u vooral aan in kantoren en winkels. Deze airco blaast (warm of koud) uit naar vier zijden en verdeelt zo de lucht optimaal.

Airco vloermodel

Airco Vloermodel

U kunt vloerairconditioning vergelijken met een klassieke verwarmingsradiator. Bij een vloermodel wordt een aircotoestel of vloerconsole zo dicht mogelijk bij de grond geplaatst. Onderaan het vloermodel wordt de warme lucht opgenomen om bovenaan het model koele lucht af te geven. Door de lage plaatsing krijgt u een aangename luchtstroom in de ruimte zonder dat deze luchtstroom hinder veroorzaakt.

Airco kanaalmodel

Airco Kanaalmodel

Een kanaalmodel wordt volledig uit het zicht gemonteerd, vaak boven het plafond. Door middel van slangen/kanalen en roosters wordt de geconditioneerde lucht de ruimte ingebracht en dit zorgt voor een zeer stille werking en een hoge mate van comfort. Optioneel is een kit verkrijgbaar, voor de aanvoer van verse lucht. Afhankelijk van het vermogen (statische druk) van de airco, en de omstandigheden, kan één enkele airco meerdere roosters van lucht voorzien.

Advies of prijsopgave nodig?

Airco Techniek Noord geeft u graag vrijblijvend advies over welk type airco systeem het beste bij uw situatie past.

Airco onderhoud

Airco onderhoud is belangrijk omdat:

 

  • Goed airco onderhoud vermindert de kans op ziekten en allergieën
  • Het voorkomt een verminderde werking van de airco en ongewenste geurtjes in uw leef- en / of werkomgeving
  • Bij verminderde werking kan het rendement van de airconditioning tot 35% afnemen, waardoor uw energielasten stijgen

 

Lees meer in dit artikel waarom airco onderhoud nodig is.

Hoeveel uw betaalt voor het onderhoud van uw airconditioning is afhankelijk van:

  • het model airconditioning
  • de locatie
  • de toegankelijkheid tot de airconditioning
  • de uit te voeren werkzaamheden

Verder zijn de kosten afhankelijk van uw keuze voor een éénmalig onderhoud of onderhoud via een onderhoudscontract. Al onze onderhouds- contracten zijn maatwerk, wij hebben geen standaard onderhoudscontracten. Voor elk airco systeem kunt u een onderhoudscontract op maat afsluiten.

Meer weten over airco onderhoud of wilt u een prijs?

Vraag vrijblijvend advies of een prijsopgave

Waarom kiezen voor Airco Techniek Noord?

Airco Totaal installateur

Totaal- installateur

Kleine of grote projecten, wij houden het overzicht. Doordat wij uw project kunnen ontwerpen, installeren en onderhouden weten wij als geen ander hoe het project is opgebouwd en kunnen wij het meest efficiënt werken.
Airco gecertificeerde experts

Gecertificeerde experts

Onze werknemers hebben jarenlange ervaring en zijn gediplomeerde F-gassen erkende monteurs. Uw installatie is in handen van gekwalificeerde vakmensen met de laatste vakkennis.

Airco wij denken met u mee

Wij denken met u mee

Kwaliteit, service en persoonlijke benadering is ons handelsmerk. Wij onderscheiden ons door met u mee te denken en geven u graag advies. Samen met u bereiken wij het beste en mooiste eindresultaat.

Wij werken met de beste merken

Airco Techniek Noord werkt voornamelijk met A-merken, maar wij zijn merk- onafhankelijk. U bent vrij om een installatie van een ander merk te kiezen. Enkele A-merken die wij adviseren:
Daikin Airco logo
Mitsubishi Heavy Industries Airconditioning logo
Carrier Airconditioning logo
Johnson Controls logo
GEA logo
Snowkey ijsmachines logo

Wat wij nog meer doen

Koeltechniek

Koeltechniek

Vriestechniek

Vriestechniek